Fabel: alle zoetstoffen zijn slecht

Er bestaan 2 soorten koolhydraten (suikers):
enkelvoudige (de snelle suikers) en meervoudige (de langzame suikers).
Allebei zoetstoffen. Wat is het verschil tussen deze twee en zijn beide zoetstoffen slecht?

Enkelvoudige koolhydraten

Als we het hebben over the bad & the good guys dan horen de enkelvoudige tot the bad guys. Deze jongens, zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel snel omhoog gaat. Ze heten dan ook niet voor niets, snelle suikers.

Meervoudige koolhydraten

Meervoudige koolhydraten bevatten vezels en hebben veel minder invloed op het pieken van je bloedsuikerspiegel. The good guys. Deze vind je in o.a. volkoren producten, fruit en noten. Voedingsmiddelen met meervoudige suikers bevatten ook andere nuttige voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en vezels. Goede redenen dus om je nodige suikers uit meervoudige koolhydraten te halen.

Meer weten over suiker? Je leest het in het boek ”Suiker op de Korrel” geschreven door onze Food2Smile founder en voedingsdeskundige Miriam Bouwens.