In the mood for something good?
Chips

In the mood for something good?

Chips

Toont alle 15 resultaten

Chips met minder vet

Een appel of een wortel is het gezondst. Groente en fruit is onderdeel van een gezonde leefstijl. Alleen beschouwen de meeste kinderen en volwassenen dit niet als een verwenmoment. En we willen onszelf wel graag blijven verwennen met snoep. Toch? Dat kan zeker wat ons betreft! Naast voldoende bewegen en gezond eten en drinken, is het namelijk prima om af en toe chips te eten. Maar als je chips eet, kies dan wel voor iets gezondere chips.

Gezonde chips?

Dat chips gezond is zul je ons niet horen zeggen, maar het kan wel een stuk gezondér. Food2Smile kan het dan ook niet vaak genoeg herhalen; groente en fruit eten is het gezondst. Maar af en toe iets eten buiten de schijf van vijf, is helemaal niet erg. Dit beaamt ook het Voedingscentrum. Alleen zit er in veel producten onnodig veel suiker, vet of zout. De popped chips bevatten tot 60% minder vet dan gefrituurde chips en het snoep van Food2Smile is suikervrij. Het kan echt anders dus. Van groente en fruit zeggen we dit is gezond, van chips zeggen we dat er gezondere chips bestaan. En met onze popped chips eet je in elk geval gezondere chips. De chips bevatten minder vet, het zijn glutenvrije chips, vegan chips én de chips zijn een bron van eiwitten. Een echt gezond(er) alternatief voor gefrituurde chips. En ook niet onbelangrijk: ze zijn onweerstaanbaar lekker!

Verantwoorde popped chips

Bij Food2Smile doen wij dingen graag een beetje anders zodat jij guilt-free kan snacken binnen een gezonde leefstijl. Onze popped chips zijn daarom een bron van proteïne en bevatten heel weinig vet. Door de chips te maken van half aardappel en half soja, creëerden we een bron van eiwitten. Daarnaast laten wij onze chips poppen in plaats van te frituren. Hierdoor bevatten ze heel weinig vet. Nog geen chips zonder vet, maar wel veel minder. De popped chips bevatten tot wel 60% minder vet dan gefrituurde chips. Poppen? Dat gaat zo: normaal verhit je olie en drop je daarin de aardappelschijfjes. Zo gemaakt nemen die schijfjes veel vet op en dat vet willen we niet. Als je popped komt er totaal geen vet aan te pas. Je kunt het proces vergelijken met het poppen van mais voor popcorn. Hitte en hogedruk doen het werk. That’s all. No nasties.

Glutenvrije chips

Gluten zijn eiwitten die in veel granen voorkomen en waar sommige mensen met o.a. buikkrampen, diarree of obstipatie op kunnen reageren. Kinderen kunnen op jonge leeftijd soms last hebben van ene glutenallergie waar ze bij het ouder worden overheen groeien. Heb je coeliakie, een auto-immuunziekte, dan is dat levenslang en zul je granen als tarwe, rogge, spelt, haver en gerst moeten mijden. Glutenvrije granen zijn o.a. boekweit, quinoa, rijst en teff. Onze glutenvrije chips zijn gemaakt van half aardappel en half soja en bevatten verder geen gluten. Volledig glutenvrije chips dus. Zoek je glutenvrije producten? Check ook ons glutenvrije snoep.

Vegan chips

In onze popped chips komen geen dierlijke ingrediënten voor. Alles is plantaardig dus het zijn vegan chips.

Suikervrije chips

Suikervrij is de állereerste belofte die op al onze producten van toepassing is. Wij voegen geen geraffineerde suikers toe. Ook onze chips zijn suikervrij. Onze verantwoorde chips mag best als je er daarnaast een gezonde leefstijl op nahoudt. Dus… voor die momenten dat je echt even iets wil knabbelen is er wel een gezondere keuze… ook als het gaat om chips.

Verantwoorde chips kopen

Onze verantwoorde chips kun je heel makkelijk in onze webshop kopen. Hier vind je naast popped chips ook suikervrij snoep, verantwoorde snacks en suikervrije chocolade. In the mood for something good?

Winkelmand