Gezondere en vegan Kerst desserts

Gezondere en vegan Kerst desserts

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent gezelligheid, cadeaus én heerlijk eten. Als je deze kerst graag gezonde en vegan desserts wilt serveren, zijn er volop mogelijkheden om feestelijke toetjes op tafel te zetten zonder dierlijke producten of te veel suikers. We hebben zeven lekkere recepten voor een feestelijk, plantaardig dessertbuffet voor je uitgeschreven.

Vegan Kerst desserts

Chocolade mousse van avocado

Ingrediënten voor 4-5 glaasjes:

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde mousse
  2. Voeg eventueel wat plantaardige melk toe voor een luchtigere textuur
  3. Verdeel over glaasjes en zet even in de koelkast
  4. Garneer met een stukje pure chocolade

Bananen nice cream met kaneel en dadels

Ingrediënten voor 4 porties:

Bereiding:

  1. Doe de bevroren bananen, dadels en kaneel in een blender of gebruik een Ninja Creami
  2. Mix tot een romig geheel
  3. Serveer meteen of bewaar in de vriezer tot gebruik
  4. Garneer met extra kaneel of een paar geroosterde walnoten

Appel cranberry crumble

Ingrediënten voor 4-6 porties:

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Meng appels en cranberries met kaneel en verdeel over een ovenschaal
  3. Meng havermout, amandelmeel, kokosolie en ahornsiroop en verkruimel over het fruit
  4. Bak 25-30 minuten tot goudbruin

Chia pudding van kokos met rood fruit

Ingrediënten voor 4-5 porties:

Bereiding:

  1. Meng kokosmelk, chiazaad en ahornsiroop
  2. Laat minstens 2 uur (of een nacht) in de koelkast staan om op te stijven
  3. Top met rode vruchten en Very Berry snoepjes voor het serveren

Gingerbread bliss balls

Ingrediënten voor 10-12 balletjes:

Bereiding:

  1. Doe alles in een keukenmachine en mix tot een plakkerig mengsel
  2. Rol balletjes van het mengsel en bestuif ze met cacaopoeder of kokosrasp
  3. Bewaar in de koelkast

Vegan cheesecake met cashewnoten

Ingrediënten voor een taart van 6 porties:

Bereiding:

  1. Blend de noten en dadels tot een plakkerige bodem en druk deze aan in een springvorm
  2. Meng de geweekte cashewnoten, kokosmelk, citroensap en vanille tot een romige massa en verdeel over de bodem
  3. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast
  4. Versier met wat eetbare glitter voor een extra feestelijk effect

Geroosterde peren met walnoot en ahornsiroop

Ingrediënten voor een taart van 6 porties:

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Leg de halve peren in een ovenschaal
  3. Besprenkel met ahornsiroop en kaneel en strooi de walnoten erover
  4. Rooster 20-25 minuten tot de peren zacht zijn
  5. Serveer warm met vegan yoghurt of kokosroom

een gezond en vegan kerstdiner

Deze recepten zijn eenvoudig te maken en ideaal voor een feestelijke, gezonde en vegan kersttafel. Eet smakelijk!

De afbeelding ter illustratie is gemaakt met AI.