Je winkelwagen is momenteel leeg!
Heerlijke lente recepten (vegetarisch)

Ein-de-lijk. Het zonnetje begint weer te schijnen! De lente kan bijna van start en dat betekent: frisse smaken, lichte gerechten en lekker veel kleur op je bord! Of je nu een doorgewinterde vegetariër bent of gewoon zin hebt in iets plantaardigs, deze lente recepten zijn perfect om van te genieten. Doe je schort maar vast om!
vegetarische lente recepten
Lente quiche met groene asperges en geitenkaas
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg of volkoren deeg
- 200 g groene asperges
- 150 g doperwten (vers of diepvries)
- 150 g zachte geitenkaas
- 4 eieren
- 200 ml room
- Verse kruiden: tijm en peterselie
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem.
- Blancheer de groene asperges en doperwten kort in kokend water.
- Klop de eieren los met de room, voeg de kruiden, peper en zout toe.
- Verdeel de groenten en geitenkaas over de bodem en giet het eimengsel erover.
- Bak de quiche 35-40 minuten tot hij goudbruin is.
Risotto met tuinerwten en citroen
Ingrediënten
- 300 g risotto rijst
- 1 liter groentebouillon
- 150 g doperwten
- 1 citroen (sap en rasp)
- 50 g AH Terra plantaardige flakes
- Verse munt
- 1 sjalot
- Olijfolie
Bereiding
- Verhit olijfolie in een pan en fruit de fijngesneden sjalot.
- Voeg de risotto rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn.
- Voeg geleidelijk de bouillon toe terwijl je blijft roeren.
- Voeg na 15 minuten de doperwten, citroenrasp en -sap toe.
- Roer de pittige flakes en munt erdoor en serveer direct.
Pasta Primavera
Ingrediënten
- 400 g volkoren tagliatelle of spaghetti
- 1 courgette
- 200 g cherrytomaten
- 1 rode paprika
- 150 g sugar snaps
- 3 teentjes knoflook
- 1 citroen (sap en rasp)
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Snijd de groenten in stukjes en bak ze in olijfolie met de knoflook.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng met citroensap, rasp en een scheutje olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer eventueel met geraspte kaas.
Lentesoep met spinazie en prei
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 preien
- 2 aardappelen
- 1 liter groentebouillon
- 200 g verse spinazie
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Snijd de ui, prei en aardappelen in stukjes.
- Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui en prei.
- Voeg de aardappelen en bouillon toe en laat 20 minuten koken.
- Voeg de spinazie toe en mix de soep glad met een staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout.
Aardbeien rucola salade met walnoten
Ingrediënten
- 100 g rucola
- 200 g aardbeien
- 50 g walnoten
- 50 g (plantaardige) feta
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- 1 tl honing of ahornsiroop
Bereiding
- Was de rucola en aardbeien, en snijd de aardbeien in plakjes.
- Rooster de walnoten kort in een droge pan.
- Meng balsamicoazijn, olijfolie en honing/ahornsiroop tot een dressing.
- Combineer alle ingrediënten in een schaal en giet de dressing erover.
- Verkruimel de feta eroverheen en serveer direct.
toetje
Zin in een zoete lekkernij na deze hoofdgerechten? Kies dan voor het suikervrije snoep van Food2Smile. Gezonder, vegan en super lekker!
Bonus tip
Ga voor seizoensgebonden groenten en fruit uit de buurt. Dat is niet alleen duurzamer, maar zorgt ook voor de lekkerste smaken in je gerechten!
Hopelijk krijg je zin om deze vegetarische lente recepten uit te proberen. Ze zijn niet alleen gezond en kleurrijk, maar brengen ook echt dat lentegevoel op tafel. Eet smakelijk!