Gevulde barbecue paprika’s

Zomer, hét barbecue seizoen. Geen inspiratie? No worries, we got you. Ga aan de slag met deze heerlijke gevulde barbecue paprika’s. Wedden dat je buren aankloppen om een hapje mee te eten?

Ingrediënten

  • 4 paprika’s
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 1 blikje kikkerwten
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 5 eetlepels (vegan) feta kaas
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels tacosaus
  • 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel kruidenmix voor vlees of Mexicaanse kruiden en een snufje peper en zout

Toppings

Bereiding

  1. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en kruid naar smaak met de gerookte paprikapoeder, de kruidenmix, het peper en het zout.
  2. Rooster de kikkererwten voor 10 minuten op 200 graden in de airfryer.
  3. Doe de rijst in een pan met ruim kokend water en breng het water opnieuw aan de kook. Laat de rijst met de deksel op de pan 7 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Snijd ondertussen de paprika’s horizontaal door midden en de tomaat en ui in kleine blokjes. Wanneer de rijst gekookt is, giet je deze af.
  5. Meng de rijst met de tomaat, ui, feta, geroosterde kikkererwten, tomatenpuree en tacosaus en breng eventueel nog op smaak met kruiden.
  6. Vul de paprika’s met het mengsel en bestrooi met geraspte kaas en verkruimelde barbecue chips.
  7. Plaats de gevulde paprika’s 10 minuten in de airfryer of zet ze op de barbecue.

Eet smakelijk en geniet!

Fotografie en recept: tuttitatum