Proef het en dan mag jij raden waarom we Food2Smile heten

Our story

I have a dream

Maak kennis met miriam

Als voedingsdeskundige heb ik vele kinderen met overgewicht en obesitas mogen helpen. Jarenlang heb ik gezinnen een gezondere leefstijl bijgebracht. Het is vaak meer een kwestie van omdenken dan van restricties. Naast meer beweging en gezonder eten en drinken, is het namelijk geen enkel probleem om af en toe te snoepen. Maar kies dan wel voor een verantwoord snoepje.

Een appel of een wortel is het gezondst, maar de meeste kinderen zullen dit niet beschouwen als een verwen-momentje. In mijn zoektocht naar verantwoord snoep kwam ik talloze producten tegen, maar geen enkele voldeed aan mijn criteria. Het snoep mocht geen toegevoegde suikers bevatten, en dat mocht ook niet vervangen worden door het gebruik van aspartaam of andere rode E-nummers. Daarnaast wilde ik dat het snoep ook echt voor iedereen is, dus ook vegan en glutenvrij. Er was simpelweg geen enkel product dat ik met een gezond geweten zou aanraden aan mijn cliënten. Daar moest ik iets aan doen.

Zo werd Food2Smile geboren: snoep, koek en chips voor iedereen die kiest voor verantwoord lekkers.
Proef het en dan mag jij raden waarom wij Food2Smile heten ?

‘WE BELIEVE’

Wij geloven dat snacken prima kan bij een gezonde leefstijl, mits het een verantwoord is! Dat is waar wij jou een handje bij helpen: snoep, koek en chips dat je met een gezond geweten kunt eten. Food2Smile is het bewijs dat je met verantwoord snacken niet hoeft in te leveren op een heerlijke smaak. Laat onze producten een echte smile op je gezicht toveren!

‘OUR PRODUCTS’

Onze producten zijn gemaakt met het geloof dat suikervrij net zo lekker kan zijn als reguliere producten. Veel van onze snoepjes en snacks zijn zelfs helemaal suikervrij, vegan of glutenvrij.
Al onze producten zijn verantwoord, dus zonder toegevoegde suikers en zonder rode E-nummers. Verder zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de lekkerste snoepjes en snacks zodat er steeds meer keus is.

‘HOW WE GOT HERE’

Als voedingsdeskundige heeft Miriam Bouwens jarenlang vele gezinnen mogen helpen om gezonde keuzes te maken in de strijd tegen overgewicht. Snacken was een lastig punt, want hoe zorg je dat gezond eten leuk blijft en zonder teveel restricties? Na een eindeloze zoektocht naar verantwoorde snacks nam Miriam het heft in eigen handen: Food2Smile was geboren!

Wij zijn lid van deze organisaties. 

Wij zijn lid van deze branchevereniging voor zoetwaren en bakkerij omdat daar veel kennis zit die we met elkaar kunnen delen.

Wij zijn lid van Social Enterprise omdat we daar gelijkgestemde partijen vinden die, elk op hun eigen terrein, ook bezig zijn met de wereld een stukje mooier te maken.

Wij zijn Akkoordpartner van Jongeren op Gezond Gewicht (JoGG) waar we mede het beleid bepalen voor gezonde (school)kantines.

Winkelmand