Proef het en dan mag jij raden waarom we Food2Smile heten

Beloftes

Alle Food2Smile producten zijn suikervrij maar dat is niet alles. Meer dan 90% van ons assortiment is ook vegan, glutenvrij en lactosevrij. Onze chips zijn een bron van proteine en vetarm. In de webshop kun je de belofte die voor jou belangrijk is selecteren en zo díe producten zien die aan jouw wens voldoen.

Wij zijn het merk dat nu vooraan loopt als het om het combineren van al deze mooie eigenschappen gaat maar we willen voorop blíjven lopen. Daarom zijn wij continue bezig met het door ontwikkelen van onze recepturen en het experimenteren met nieuwe zoetstoffen.

Suikervrij

Suikervrij is de állereerste belofte die op al onze producten van toepassing is. Wij voegen geen geraffineerde suikers toe. Maar ons snoep, chocolade, koeken en bars zijn wel zoet. Zeker, want snoepen is lekker, is fun en doe je om jezelf te verwennen. Dat realiseren we door 2 manieren:

  • Geen enkele toevoeging, de zoete smaak komt dan volledig door het fruit in het product.
  • Door gebruik van zoetstoffen. Dat zijn bij ons nooit rode E-nummers als aspartaam. Op dit moment gebruiken we stevia, isomalt en maltitol. 

Al je vragen over suiker en zoetstoffen vind je in het boek Suiker op de Korrel. Je vind het boek in de webshop.

Boek: Suiker op de korrel

Glutenvrij

De vraag naar glutenvrij snoep wordt steeds groter. Food2Smile biedt een ruim assortiment als jij of je kind glutenvrij wilt genieten. Gluten zijn eiwitten die in veel granen voorkomen en waar sommige mensen met o.a. buikkrampen, diarree of obstipatie op kunnen reageren. Kinderen kunnen op jonge leeftijd soms last hebben van ene glutenallergie waar ze bij het ouder worden overheen groeien. Heb je coeliakie, een auto-immuunziekte, dan is dat levenslang en zul je granen als tarwe, rogge, spelt, haver en gerst moeten mijden. Glutenvrije granen zijn o.a. boekweit, quinoa, rijst en teff.   

Glutenvrij snoep

Vegan

Behalve onze marshmallows en de producten met chocolade, zijn al onze producten vegan. Dus ook de gummiesnoepjes. Geen gelatine bij ons! Geschikt dus voor vegan, halal en kosher.

Vegan snoep

Gelatinevrij

Om de heel wereldbevolking te kunnen blijven voeden, zullen we met ons allen meer plantaardig en minder dierlijk moeten gaan eten. Gelatine wordt gemaakt van botten van dieren, meestal varkens. Om bij te dragen aan minder dierlijke voedingstoffen hebben wij gelatine vervangen door pectine, een product uit fruit, plantaardig dus. Daarmee zijn onze de snoepjes ook meteen geschikt voor veganisten en mensen die halal of kosher eten. Behalve onze marshmallows is al ons lekkers gelatinevrij. Lees in de link academy hoe we eraan werken om ook dit product gelatinevrij te krijgen.

Gelatinevrij snoep

Lactosevrij

Lactose is een melksuiker. Heb je een lactoseallergie -intolerantie dan verteren je darmen het enzym lactase niet. In melkchocolade zit, je raad het al: melk. Daarom zijn er 3 items niet geschikt voor deze groep. Dat zijn: de melkchocoladerepen, de chocosmiles en de chocowafels. Van alle andere producten, inclusief de pure chocolade reep kun je vrij genieten, ze zijn allemaal lactosevrij.

Lactosevrij snoep

Halal & Kosher

Eet je halal of kosher dan wil je vanuit geloofsovertuiging geen varkensproducten consumeren. Als we het over snoep hebben betekent dat dat je geen gummiesnoep eet want die de basis daarvan is (bijna) altijd varkensgelatine. Bij Food2Smile dus niet. we gebruiken noch varkens-, noch rundergelatine maar pectine, een volledig plantaardige oplossing.Behalve onze marshmallows is al ons lekkers gelatinevrij. Lees in de link academy hoe we eraan werken om ook dit product gelatinevrij te krijgen.

Halal snoep

Geen toegevoegde suikers

We voegen nooit geraffineerde suikers toe, dat is een keiharde belofte. Bij -ingredienten- kom je dus nooit -suiker- tegen. Toch kun je bij -voedingswaarden- bij koolhydraten  de zin: ‘waarvan suikers’ tegenkomen. Dan gaat het om suikers die van nature in een van de ingredienten voorkomen. Een voorbeeld: in fruit zitten fruitsuikers. In ons artikel Raisin Cookie zitten rozijnen en cranberries, daar komen dan de suikers uit de tabel vandaan. Nogmaals: wij voegen nooit suiker toe maar suikers die van nature voorkomen in fruit zijn letterlijk ‘andere koek’😊.

Geen toegevoegde suikers

Bron van proteïne

Proteine of eiwitten zijn aminozuren en de bouwstoffen van je lichaam. Waar koolhydraten onze brandstof zijn, zijn het eiwitten die zorgen voor gezonde spieren en botten. Proteine zitten in vlees, vis, gevogelte, noten, zuivel, peulvruchten en natuurlijk in eieren. Onze chips zijn een bron van proteine omdat ze voor meer dan de helft uit soja bestaan. De sojaboon is een zeer eiwitrijke peulvrucht. De traditionele aardappelchips bestaan alleen uit zetmeel. Eet je onze chips dan combineer je lekker met een dosis proteine inname.

Proteïne chips

Vezelrijk

Vezels zijn ontzettend belangrijk voor je metabolisme, je stofwisseling. Maar genoeg vezels eten verminderd sterk je kans op hart- en vaatziekten en verbeterd de cholesterolbalans. Vezelrijke voeding is o.a. groente en fruit, noten en peulvruchten. Volgens de wet zit het zo: Als een product 3 gram vezels bevat mag je het ‘bron van vezels’ noemen. Onze Raisin Cookie bevat 5 gram. Als een product meer van 6 gram bevat mag je het ‘rijk aan vezels’ noemen. Onze Fruit&Fibre bar bevat maar liefst 12,2 gram. Zo maken we je het wel heel gemakkelijk om aan die dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 30 gram voor vrouwen en 40 gram voor mannen.  

Vezelrijke producten

Vetarm

Teveel vet is niet gewenst dat weten we allemaal. Daarom hebben we gezorgd dat onze chips vetarm zijn want dat is hét grote euvel bij chips: het vet dat bij het frituren wordt opgezogen. Onze chips zijn gepopped en dat scheelt enorm. Kijk even mee: gefrituurde chips bevatten wel 34% vet, die van Food2Smile minder dan 10%. Dat bedoelen wij met guilty-free genieten.

Vetarme producten

keto

Onze zoetstoffen maltitol en isomalt zijn polyolen. De vallen wel onder de groep koolhydraten maar gedragen zich niet als zodanig. Ze worden namelijk niet opgenomen in je bloedsuikerspiegel en tellen dus niet mee bij de dagelijkse inname van het aantal koolhydraten. Onze chips, koeken, chocolade, bars en chocosmiles moge níet in een keto dieet. Ons gummiesnoep, lolly’s, treats en drop wel. Het idee er achter is dat je normaliter je energie voornamelijk haalt uit koolhydraten. Die koolhydraten worden als glycogeen opgeslagen in je lever. Pas als je die hebt opgebruikt, gaat je lichaam over op het verbranden van in je lichaam aanwezige vetten. Door die koolhydraten niet tot je te nemen, wordt je lijf gedwongen vet te gaan verbranden.

Keto producten

Winkelmand