Sinterklaas recept: kruidnoten lemon cheesecake

Gezonde Sinterklaas recepten…kan dat eigenlijk wel? Volgens @tuttitatum zéker wel! Tatum maakte met onze Happy Sour een heerlijke kruidnoten lemon cheesecake. Perfect voor 5 december, als je het ons vraagt. En geloof ons, deze valt zeker onder de categorie ”gezonde Sinterklaas recepten!” Of in ieder geval gezonder… Bak je mee?

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 50 gram kruidnoten
  • 30 gram boter
  • 1 eetleper (spelt)meel

Voor de cheesecake laag:

  • 200 gram magere kwark/Griekse yoghurt
  • 2 blaadjes gelatine (of gebruik agar agar, 10 blaadjes gelatine staat gelijk aan ongeveer 4 gram agar agar op een liter vloeistof)
  • 5 druppels stevia
  • 1/2 theelepel Jello, lemon smaak

En als garnering onze Happy Sour, een klein handje schuddebuikjes en wat crunchy muesli om het helemaal af te maken.

Bereiding

  1. Verkruimel de kruidnootjes in een diepvrieszak of keukenmachine.
  2. Kneed de (gesmolten) boter en meel tot deeg en duw op de de bodem van een klein taartvormpje.
  3. Zet in de koelkast terwijl je de cheesecakelaag maakt.
  4. Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een bakje water, knijp ze uit en verwarm met een paar eetlepels water in een sauspannetje op het vuur.
  5. Wanneer de gelatine is opgelost, roer je deze met de stevia druppels door de kwark.
  6. Verwarm ook de jello poeder met een paar eetlepels water op het vuur; wanneer opgelost, maak je een swirl van de citroenlaag op de cheesecakelaag.
  7. Laat het taartje opstijven in de koelkast en versier met schuddebuikjes, crunchy muesli en Happy Sour.

Maak jij deze cheesecake voor 5 december, of ga je voor andere gezonde Sinterklaas recepten? Laat het ons weten op social media!

Fotografie en recept: tuttitatum