Je winkelwagen is momenteel leeg!
Sinterklaas recept: kruidnoten lemon cheesecake
Gezonde Sinterklaas recepten…kan dat eigenlijk wel? Volgens @tuttitatum zéker wel! Tatum maakte met onze Happy Sour een heerlijke kruidnoten lemon cheesecake. Perfect voor 5 december, als je het ons vraagt. En geloof ons, deze valt zeker onder de categorie ”gezonde Sinterklaas recepten!” Of in ieder geval gezonder… Bak je mee?
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 50 gram kruidnoten
- 30 gram boter
- 1 eetleper (spelt)meel
Voor de cheesecake laag:
- 200 gram magere kwark/Griekse yoghurt
- 2 blaadjes gelatine (of gebruik agar agar, 10 blaadjes gelatine staat gelijk aan ongeveer 4 gram agar agar op een liter vloeistof)
- 5 druppels stevia
- 1/2 theelepel Jello, lemon smaak
En als garnering onze Happy Sour, een klein handje schuddebuikjes en wat crunchy muesli om het helemaal af te maken.
Bereiding
- Verkruimel de kruidnootjes in een diepvrieszak of keukenmachine.
- Kneed de (gesmolten) boter en meel tot deeg en duw op de de bodem van een klein taartvormpje.
- Zet in de koelkast terwijl je de cheesecakelaag maakt.
- Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in een bakje water, knijp ze uit en verwarm met een paar eetlepels water in een sauspannetje op het vuur.
- Wanneer de gelatine is opgelost, roer je deze met de stevia druppels door de kwark.
- Verwarm ook de jello poeder met een paar eetlepels water op het vuur; wanneer opgelost, maak je een swirl van de citroenlaag op de cheesecakelaag.
- Laat het taartje opstijven in de koelkast en versier met schuddebuikjes, crunchy muesli en Happy Sour.
Maak jij deze cheesecake voor 5 december, of ga je voor andere gezonde Sinterklaas recepten? Laat het ons weten op social media!
Fotografie en recept: tuttitatum