Plantaardige dips met popped chips
Wat is er nu lekkerder dan een chipje met een dipje? Juist ja! Dips met vegan chips met minder vet in vergelijking met de ‘normale’ vette variant! En minstens zo lekker. Get in shape for summer (en voor winter) met deze heerlijke dips.
Ingredienten voor 4 personen
- 50 gram classic popped chips
- 50 gram paprika popped chips
Tomatensalsa
- 2 grote vleestomaten
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el limoensap
- Een handje verse basilicum
- Een snufje peper en zout
- Een scheutje olijfolie
Snijd de tomaten, het uitje en de verse basilicum in kleine stukjes en pers de knoflook met een knoflookpers. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de tomaat, ui, kruiden en limoensap toe. Bak voor 5 minuten op middelhoog vuur.
Tzatziki
- Een halve komkommer
- 300 gram plantaardige yoghurt
- 1 teentje knoflook
- Een takje verse munt
- 1 el limoensap
- Een snufje peper en zout
Was de komkommer af, snijd in kleine stukjes en laat deze even uitlekken in een vergiet. Pers de knoflook met een knoflookpers en snijd de munt fijn. Doe de yoghurt in een kom en meng hierdoor de knoflook, de fijngesneden munt, het limoensap en het peper en zout. Roer vervolgens de uitgelekte komkommer door de tzatziki.
Pompoenhummus
- 200 gram pompoenblokjes
- 400 gram kikkererwten uit blik
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels rozemarijn
- Een scheutje olijfolie
- Een snufje peper en zout
- Een halve theelepel paprikapoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en bestrooi met het paprikapoeder, de peper en het zout. Rooster de pompoenblokjes voor ongeveer 30 graden in de oven. Pers de knoflook met een knoflookpers en snijd de rozemarijn fijn. Spoel de kikkererwten af in een vergiet. Als de pompoenblokjes gaar zijn mix je deze met de kikkererwten, de knoflook en de fijngesneden rozemarijn in de blender tot een smeuïge hummus. Serveer bij de vegan en glutenvrije chips en enjoy!
Recept en fotografie: Tuttitatum