Toegevoegd aan winkelmand
Bestel
Winkelmandje

Pulled mushrooms met vegan chips

Op en top genieten van de zomer dit… Verrukkelijke pulled mushrooms met je eigen home-made bbq-saus. Als finishing touch voor een lekkere crunchy bite wat knapperige popped vegan chips. Dat wordt weer genieten!

Aantal porties: 2 tot 3
Bereiding: 55 minuten

Ingrediënten

Pulled mushroom

Salsa

Suikervrije bbq saus

Topping

Bereidingswijze

Pulled mushroom

  1. Oven voorverwramen op 200 graden hetelucht. Zwammen op een bakplaat bekleed met bakpapier bakken voor 20 minuten.De zwammen daarna afdeppen met keukenpapiertje. Vervolgens de zwammen “harken” met twee vorken.
  2. Uien snipperen en de knoflook fijn hakken. Vervolgens de olijfolie in de pan samen met de uien en de knoflook. Laat dit voor ca 10 min sudderen op een laag vuurtje. Voeg daarna de kruiden erbij. Roer dit goed door. Vervolgens doe je de tomatenblokjes, mosterd, sojasaus en appelazijn erbij en laat dit voor nog eens 5 min sudderen.
  3. Voeg nu de pulled Mushrooms erbij. Roer dit goed door en laat voor nog eens 5 min sudderen.
  4. Vervolgens schep je alles op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de pulled mushrooms voor 15 minuten op 180 graden hete lucht. In de tussentijd maak je de BBQ saus en de salsa.
  5. Snipper voor de bbq saus de ui en bak deze in een steelpannetje. Voeg daarna de overige ingrediënten toe. Vervolgens voeg je de ketchup erbij en laat dit voor ca 10 minuten sudderen op een laag vuurtje. Daarna kun je het vuur uitzetten en de BBQ saus laten afkoelen. Je hebt nu veel BBQ saus en kunt dit in de koelkast goed bewaren. Gebruik naar wens bij dit gerecht.
  6. Snij voor de salsa de rode ui, avocado, komkommer en tomaatjes in kleine stukjes. Voeg dit toe aan een mengkom. Meng in een klein kommetje de olijfolie met de kruiden en limoensap. Roer dit goed door en roer dit daarna bij de groenten. Hak daarna de koriander nog fijn. Spatel dit daarna door de salsa.
  7. Verdeel eerst de vegan chips op twee schaaltjes. Daarna schep je naar wens een hoeveelheid smokey bbq pulled mushrooms. Daarna schep je er salsa over en tot slot kun je er nog wat BBQ saus overheen scheppen. Heerlijk om de glutenvrije chips zonder suiker te gebruiken als bestek.

We laten je graag zien dat lekker en verantwoord eten heel goed samen gaan. En dat je met onze vegan chips met minder vet heel veel kanten op kunt! Maak zelf nog meer lekkers zonder suiker of bekijk ons assortiment van popped chips, suikervrij snoep en chocolade zonder toegevoegde suikers. In the mood for something good?

Fotografie en recept: Anne Fun Healthy Food