Je winkelwagen is momenteel leeg!
Popped chips uit de oven
Wil je lekker snacken? Maak dan een deze popped chips vegetarische oven schotel. Ideaal voor bij de borrel en dus een topper voor een lazy weekend!
Ingrediënten
- 75 gr popped chips paprika
- 125 gr vegetarische spekreepjes
- 1 kleine rode ui
- 1 bosui
- 1 el koriander
- 1 klein blikje kidney bonen
- 1 klein blikje mais
- Zakje geraspte kaas
- 3 tomaten
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen.
- Bak de vegetarische spekreepjes kort op in een koekenpan met de rode ui.
- Maak een ovenschaal klaar met de popped chips. Ondertussen snijd je de bosui in ringen en de koriander fijn.
- Laat de kidneybonen en mais uitlekken.
- Verdeel de spekreepjes met rode ui over de popped chips en daar overheen de bonen en de mais. Top af met de geraspte kaas.
- Zet de schaal tien minuten in de oven. Ondertussen maak je de tomatensalsa.
- Haal het vruchtvlees uit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Even uitlekken in een zeef is handig.
- Pers een teen knoflook en mix deze door de tomaten in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper en 1 eetlepel olijfolie.
- De salsa is lekker fris bij de popped chips.
- Voor het serveren verdeel je nog de bosui en koriander over de popped chips.
We laten je graag zien dat lekker en verantwoord eten heel goed samen gaan. En dat je met onze vegan chips met minder vet heel veel kanten op kunt! Maak zelf nog meer lekkers zonder suiker of bekijk ons assortiment van popped chips, suikervrij snoep en chocolade zonder toegevoegde suikers. In the mood for something good?
Fotografie en recept: Gezonde Dutchies