Je winkelwagen is momenteel leeg!
Veggie burger met vegan chips
Wij snappen wel dat vegan burgers helemaal hot zijn deze zomer! Ze zijn namelijk minstens zo lekker als de traditionele burger met vlees. Graag delen we dit finger-licking-good burger recept met als topping onze vegan chips. Kom maar op met de zomer vol vegan goodies!
Ingrediënten voor 4 personen
vegan burgers
- 250 gram kastanje champignons
- 100 gram courgette
- 50 gram ui
- 65 gram ongebrande ongezouten notenmix
- 50 gram amandelmeel
- 20 gram psylliumvezels
- ½ tl zout
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl sojasaus
- 50 gram tomatenpuree
Topping
- 1 ui in ringen
- 8 schijfjes augurk
- 2 vleestomaten
- 4 vegan kaas plakken
- Slablaadjes
- 4 volkoren bollen
- 25 g vegan chips Salt & Pepper
- 2 el suikervrije en vegan mayonaise
Bereiding
- Doe de champignons, courgette en ui in een keukenmachine en hak dit fijn. Bak dit vervolgens in de koekenpan voor een paar minuten gaar. Laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Mocht er veel vocht uitkomen, giet dit dan even af.
- Doe vervolgens de noten, amandelmeel, psylliumvezels, kruiden, sojasaus en tomatenpuree in de keukenmachine. Pulseer dit tot een fijn mengsel. Daarna spatel je dit bij de champignons. Laat dit vervolgens voor 15 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 165 graden hete lucht. Haal vervolgens het mengsel uit de koelkast en maak er 8 ballen van. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bollen op. Druk deze fijn tot een burger. Bak de burgers voor 45 minuten in de oven. Keer ze daarna om en bak ze voor nog eens 10 minuten. Naar wens kun je hier een plakje vegan kaas bovenop leggen om mee te smelten.
- Maak nu je hamburgerbroodjes. Snij de volkoren bollen door. Vervolgens maak je de laagjes als volgt: Bodem, mayonaisse, ketchup, slablaadjes, 1 veggie burger, tomatenplakjes, uienringen, 1 veggie burger, augurkjes, vegan chips, mayonaisse en de bovenkant van het broodje. Smullen maar!
Wist je dat het ook glutenvrije chips en lactosevrije chips is? In dit recept hebben wij de Salt & Pepper Popped Chips gebruikt. Uiteraard is deze vegan burger ook heerlijk met glutenvrije naturel chips die wij de Classic Popped Chips noemen of met Paprika Popped Chips. Al deze veganistische chips past perfect in een vegan lifestyle.
Recept en fotografie: Anne Fun Healthy Food