Toegevoegd aan winkelmand
Bestel
Winkelmandje

Daarom vermijden wij MSG

Bijna iedereen eet het, bewust of onbewust. De stof MSG, oftewel monosodiumglutamaat / E621 wordt aan veel producten is toegevoegd. Wat is MSG eigenlijk, waarom wordt deze smaakversterker veel gebruikt en waarom vermijden wij deze? We zetten het voor je op een rij.

MSG uitgelegd

E621, oftewel MSG, is een door de EU goedgekeurde toevoeging. Het is een van de E-nummers die je dagelijks in je eten aan kunnen treffen. Je komt deze stof onder andere tegen als MSG, mononatriumglucamaat, monosodiumglutamaat, natriumglumaat, mononatrium en ve-tsin.

Van oorsprong is het een natuurlijk product uit de Aziatische keuken. Ve tsin bestond toen vooral uit gefermenteerd zeewier. In de Westerse wereld is het al snel vervangen door de chemische variant MSG.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is er met veel van die E-nummers helemaal niets mis. Maar er staan een aantal op de lijst die controversieel zijn. Het E-nummer E621 is daar een van. Waarom wordt deze stof toegevoegd?

Smaakversterker

MSG wordt aan etenswaren toegevoegd als smaakversterker. In veel hartige producten als chips, kant-en-klaar gekochte soep en pizza’s zit MSG. Dat stofje zorgt ervoor dat je maar door blijft eten. In onze chips zit dat er níet in. Niet nodig en een rood E-nummer welke wij vermijden.

Vrij van MSG

Zolang er verschillende verhalen rondgaan over MSG, goed en slecht, zullen wij deze stof vermijden. Het is geen must om deze stof toe te voegen om lekker chips te maken. Onze popped chips zijn alles wat je van chips verwacht, alleen met 100% natuurlijke smaakstoffen.


Een keertje proberen? Check al onze smaken popped chips in onze webshop.