Je winkelwagen is momenteel leeg!
Wat is Stevia?

De officiële naam van de plant is Stevia Rebaudiana Bertoni en wordt in Europa ookwel honingkruid genoemd. Tot 2011 was het oeroude Stevia als zoetstof niet toegestaan in Europa. We liepen daarmee zwaar achter op bv Japan en Australië. Tot dan roerdeiedereen die het kende het door de koffie maar op een potje moest tot dan verplicht een sticker staan met ‘uitsluitend voor uitwendig gebruik’. Het is een puur-natuur product maar je koopt geen plant of losse blaadjes. Je koopt het als wit of groen poeder of druppels en dús heeft het een bewerking ondergaan. Het eindproduct van die bewerking heet steviolglycosiden en díe stof is wettelijk toegestaan.
Wat betekent die naam?
Glycosiden zijn combinaties van suiker (glycon) en een niet-suiker. Steviolglycosiden is dus de verbinding tussen een suikervorm en de basis: Stevia rebaudiana.
Good to know: 0 Kcal
Een van de mooie dingen van deze zoetstof is dat je lijf Stevia niet opneemt en daarom laat het geen Kcal achter. Je plast en poept het gewoon uit.
Suikervrije producten van Food2Smile
Suikervrij is de állereerste belofte die op al onze producten van toepassing is. Wij voegen geen geraffineerde suikers toe. Maar ons snoep, chocolade, koeken en bars zijn wel zoet. Zeker, want snoepen is lekker, is fun en doe je om jezelf te verwennen. Dat realiseren we door 2 manieren:
- Geen enkele toevoeging, de zoete smaak komt dan volledig door het fruit in het product.
- Door gebruik van zoetstoffen. Dat zijn bij ons nooit rode E-nummers als aspartaam. Op dit moment gebruiken we stevia, isomalt en maltitol.
Meer weten over suiker en zoetstoffen?
Al je vragen over suiker en zoetstoffen vind je in het boek Suiker op de Korrel geschreven door onze founder en voedingsdeskundige Miriam Bouwens. Je vind het boek in de webshop. Veel leesplezier!