Je winkelwagen is momenteel leeg!
Zo wordt snoep zonder gelatine gemaakt
Producten met gelatine. De normaalste zaak van de wereld. Tot een paar jaar geleden. Steeds meer mensen zijn op zoek naar snoep zonder gelatine. Vegetariërs en veganisten willen genieten van snoep zonder gelatine maar ook vanwege geloofsovertuiging kan dit belangrijk zijn. Het snoep van Food2Smile is standaard gelatinevrij, maar hoe zit dat dan? We nemen je mee voor een kijkje in de keuken, zo wordt snoep zonder gelatine gemaakt!
Wat is gelatine?
Gelatine is een eiwitproduct, een dierlijk bindmiddel wat meestal uit huiden en botten van runderen en varkens wordt gehaald. Het wordt veel gebruikt in pudding, gebak, snoep, maar ook sommige wijn- en biersoorten bevatten dit eiwit. Als je jouw dieet vegetarisch of veganistisch wil houden, kan het lastig zijn gelatinevrije tussendoortjes te vinden. En al dat lekkers wil je natuurlijk niet laten staan!
PECTINE
Gelukkig mag je lekker en verantwoord blijven snoepen. Ons snoep is niet alleen suikervrij, maar ook gelatinevrij snoep. Maar welk ingrediënt gebruiken we dan om ons snoep zonder gelatine te maken? Dat is pectine. Pectine wordt gewonnen uit appel-, suikerbieten- en citruspulp, dat bij het maken van sap na het persen overblijft. Klinkt heel wat beter, toch?
Snoep zonder gelatine en suiker
Vegan snoep dus, ons snoep (m.u.v. de Mellow Marshmallows). Én suikervrij. Wat wil je nog meer? Dat het lekker is. En dat is het! See for yourself en koop onze snoepjes bij de Albert Heijn, Jumbo of via de webshop.