Je winkelwagen is momenteel leeg!
6x vegan zomer recepten
De lente was een beetje wisselvallig, maar toch hebben we al een aantal zonnige dagen achter de rug. Nu het bijna zomer is, kunnen we weer lekker naar buiten. Daar horen natuurlijk ook vegan zomer recepten bij!
vegan zomer recepten
Mango avocado salade
Ingrediënten:
- 1 rijpe mango, geschild en in blokjes gesneden
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 jalapeño, fijngehakt
- Sap van 1 limoen
- 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten in een grote kom.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct of laat het een paar uur in de koelkast marineren voor een intensere smaak.
Vegan caprese salade
Ingrediënten:
- 3 grote tomaten, in plakken
- Vegan mozzarella
- Verse basilicumblaadjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico glaze
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Leg afwisselend plakken tomaat en vegan mozzarella op een serveerschaal.
- Strooi de basilicumblaadjes erover.
- Besprenkel met olijfolie en balsamico glaze.
- Breng op smaak met zout en peper.
Quinoasalade met zomerfruit
Ingrediënten:
- 1 kopje ongekookte quinoa
- 1 kopje aardbeien, in stukjes
- 1 mango, in blokjes
- 1 avocado, in blokjes
- 1/4 kopje gehakte munt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
- Meng de afgekoelde quinoa met aardbeien, mango, avocado en munt in een grote kom.
- Besprenkel met olijfolie en witte balsamicoazijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
Watermeloen en vegan feta salade
Ingrediënten:
- 4 kopjes watermeloen, in blokjes
- 1 kopje vegan feta
- 1/4 kopje verse muntblaadjes, gehakt
- Sap van 1 limoen
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Meng de watermeloen, vegan feta en muntblaadjes in een grote kom.
- Besprenkel met limoensap.
- Breng op smaak met zout en peper.
Gevulde paprika’s met zwarte bonen en popped chips
Ingrediënten:
- 4 grote paprika’s
- 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en gespoeld
- 1 kopje maïs
- 1 kopje gekookte bruine rijst
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- Handje popped chips paprika
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadjes.
- Meng in een grote kom de zwarte bonen, maïs, rijst, tomaat, knoflook, komijn, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie.
- Vul de paprika’s met het mengsel en plaats ze in een ovenschaal.
- Bak de gevulde paprika’s 25-30 minuten, tot ze gaar zijn en licht geroosterd.
- Haal de paprika’s uit de oven en verkruimel wat popped chips paprika over je gerecht voor een lekkere bite.
Tropische smoothiebowl
Ingrediënten:
- 1 bevroren banaan
- 1 kopje bevroren ananasstukjes
- 1/2 kopje kokosmelk
- 1/2 kopje sinaasappelsap
- 1 eetlepel chiazaad
- 1 eetlepel kokosvlokken
- Verse bessen, gesneden kiwi, en granola voor garnering
Bereiding:
- Doe de bevroren banaan, ananasstukjes, kokosmelk en sinaasappelsap in een blender.
- Blend tot een gladde massa.
- Giet het mengsel in een kom.
- Garneer met chiazaad, kokosvlokken, verse bessen, kiwi en granola.
lekker en vegan
Wat zijn ze lekker, deze zomerse recepten. En nog vegan ook. Wedden dat je hier je hele gezin blij mee maakt? Laat je ons op Instagram weten welke je favoriet was?