Gezond Valentijnsrecept: geroosterde bloemkoolsteaks met tomaten-olijvensalsa
Love is in the air! Valentijnsdag is dé perfecte gelegenheid om samen te genieten van een heerlijke en voedzame maaltijd. Probeer dit heerlijke Valentijnsrecept voor geroosterde bloemkoolsteaks met tomaten-olijvensalsa om je liefde te verrassen met een lekker en gezond diner. En…aan het einde hebben we nog een leuke kortingscode voor je. Kook je mee?
Ingrediënten voor de bloemkoolsteaks
- 1 grote bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel bieslook
- Zout en peper naar smaak
Ingrediënten voor de salsa
- 200 gram cherrytomaatjes
- Een halve rode ui
- 50 gram groene olijven
- 2 eetlepels verse peterselie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Snijd de bloemkool in plakken om ‘steaks’ te creëren. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng in een kom olijfolie, zout, peper, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano en bieslook. Bestrijk de bloemkoolsteaks met dit mengsel aan beide zijden. Tip: prik kleine gaatjes in de bloemkool met een cocktailprikker zodat de marinade goed in de bloemkool trekt.
- Rooster de bloemkoolsteaks in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- Terwijl de bloemkool roostert, bereid je de tomaten-olijvensalsa voor. Meng de cherrytomaatjes, olijven, fijngehakte peterselie, rode ui, balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, zout en peper in een hakmolen totdat er een fijne salsa ontstaat.
- Haal de geroosterde bloemkoolsteaks uit de oven en serveer ze met een royale lepel tomaten-olijvensalsa er bovenop. Lekker met Roseval aardappels én natuurlijk je grote liefde tegenover je!
Trek in wat zoets na dit lekkere gerecht? Tussen 7 februari en 18 februari krijg je met de code VALENTIJN15 wel 15% korting op ons suikervrije snoep. Ga snel naar de webshop!
Met wie deel jij dit gezonde Valentijnsrecept? Deel een foto van je gerecht op Instagram of Facebook!