Toegevoegd aan winkelmand
Bestel
Winkelmandje

Gezond Valentijnsrecept: geroosterde bloemkoolsteaks met tomaten-olijvensalsa

Love is in the air! Valentijnsdag is dé perfecte gelegenheid om samen te genieten van een heerlijke en voedzame maaltijd. Probeer dit heerlijke Valentijnsrecept voor geroosterde bloemkoolsteaks met tomaten-olijvensalsa om je liefde te verrassen met een lekker en gezond diner. En…aan het einde hebben we nog een leuke kortingscode voor je. Kook je mee?

Ingrediënten voor de bloemkoolsteaks

Ingrediënten voor de salsa

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Snijd de bloemkool in plakken om ‘steaks’ te creëren. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Meng in een kom olijfolie, zout, peper, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano en bieslook. Bestrijk de bloemkoolsteaks met dit mengsel aan beide zijden. Tip: prik kleine gaatjes in de bloemkool met een cocktailprikker zodat de marinade goed in de bloemkool trekt.
  4. Rooster de bloemkoolsteaks in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  5. Terwijl de bloemkool roostert, bereid je de tomaten-olijvensalsa voor. Meng de cherrytomaatjes, olijven, fijngehakte peterselie, rode ui, balsamicoazijn, extra vierge olijfolie, zout en peper in een hakmolen totdat er een fijne salsa ontstaat.
  6. Haal de geroosterde bloemkoolsteaks uit de oven en serveer ze met een royale lepel tomaten-olijvensalsa er bovenop. Lekker met Roseval aardappels én natuurlijk je grote liefde tegenover je!

Trek in wat zoets na dit lekkere gerecht? Tussen 7 februari en 18 februari krijg je met de code VALENTIJN15 wel 15% korting op ons suikervrije snoep. Ga snel naar de webshop!

Met wie deel jij dit gezonde Valentijnsrecept? Deel een foto van je gerecht op Instagram of Facebook!