5 leuke recepten voor de Airfryer
Lekker koken, lekker bakken, lekker eten. En soms een vette hap! De frituur is niet meer weg te denken uit Nederland, maar gelukkig is daar een oplossing voor. Waarschijnlijk heb je ‘m zelf ook in de keuken staan: de airfryer! Met dit handige apparaat kook je de lekkerste maaltijden, maar dan een stuk gezonder. We delen graag vijf lekkere en leuke recepten die je gemakkelijk kunt bereiden met behulp van je airfryer.
airfryer recepten
Knapperige zoete aardappel frietjes
Ingrediënten:
- 2 zoete aardappels, geschild en in frietjes gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- Halve theelepel uienpoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Doe de zoete aardappelfrietjes in een kom en besprenkel ze met olijfolie.
- Voeg paprika- en uienpoeder, zout en peper toe en meng goed.
- Plaats de frietjes in de airfryer en bak ze op 180°C gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud tussendoor om de frietjes gelijkmatig knapperig te krijgen!
- Serveer met een heerlijke salade en een vleesvervanger van bijvoorbeeld Albert Heijn.
Gevulde champignons met spinazie en (vegan) kaas
Ingrediënten:
- 8 grote champignons
- 1 kopje verse spinazie, fijngehakt
- ½ kopje (vegan) geraspte kaas
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel bieslook
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Meng de spinazie, bieslook, (vegan) kaas, knoflook, zout en peper in een kom.
- Vul elke champignon met het spinaziemengsel.
- Plaats de gevulde champignons in de airfryer en bak ze op 180°C gedurende 10-12 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de champignons zacht zijn.
- Serveer op een gezonde borrelplank met allerlei andere, lekkere hapjes!
Krokante bloemkool wings
Ingrediënten:
- 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- ½ kopje paneermeel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Barbecuesaus (optioneel)
Bereiding:
- Meng de bloemkoolroosjes met olijfolie, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper in een kom.
- Wentel de bloemkoolroosjes door het paneermeel totdat ze gelijkmatig bedekt zijn.
- Plaats de bloemkoolroosjes in de airfryer en bak ze op 200°C gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer de bloemkool wings met barbecuesaus voor een extra smaakvolle touch!
Pittige aardappelchips
Ingrediënten:
- 2 middelgrote zoete aardappels, geschild en dun gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel chilipoeder
- ½ theelepel komijnpoeder
- Zout naar smaak
Bereiding:
- Meng de dun gesneden zoete aardappelschijfjes met olijfolie, chilipoeder, komijnpoeder en zout in een kom.
- Leg de zoete aardappelschijfjes in een enkele laag in de airfryer mand.
- Bak de zoete aardappelchips op 180°C gedurende 10-12 minuten, of tot ze knapperig zijn.
- Laat de chips afkoelen voordat je ervan geniet!
Geen tijd? Dan is de popped chips van Food2Smile écht een goede oplossing. De chips bevat 60% minder vet dan gefrituurde chips en is daarom een stuk gezonder. Voor dit recept heb je dus eigenlijk geen airfryer nodig… 😉
Bloemkool steaks
Ingrediënten:
- 1 grote bloemkool, in plakken van ongeveer 2 cm dik gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- Barbecuesaus
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Bestrijk beide kanten van de bloemkoolplakken met olijfolie en barbecuesaus en breng op smaak met gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
- Leg de bloemkoolsteaks in de airfryer mand en bak ze op 200°C gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Serveer de geroosterde bloemkoolsteaks als bijgerecht of als vervanger van een hamburger op een lekker broodje!
Lekker bakken!
Probeer deze heerlijke vegetarische en veganistische recepten voor de airfryer uit en geniet van een gezonde en smaakvolle maaltijd! Laat je ons op Instagram weten welke je favoriet was?